Japanske Mamikos drøm gik i opfyldelse i Dragør

Hvad skal der til for at tage afsted og leve i et fremmed land i et helt år, når man kun er 16 år og kommer fra den anden side af jordkloden?

makimo

Hun har efterladt sin mor, far og lillesøster i hjembyen Saitama i Japan. Hendes japanske hverdag på Tokyo Kasei Highschool er byttet ud med den daglige undervisning i 2.B på Tårnby Gymnasium.

Nu bor hun på en villavej i Dragør sammen med sin værtsmor Michala og værtsfar Bo, værtssøster Julie på 17 år og værtsbror Kasper på 13 år og deres to hunde. Hun er Mamiko Arai. Hun er 16 år gammel og hun kom til Amager sidste år. Venner fra hele verdenFor et år siden besluttede Mamiko sig for at føre sin drøm ud i livet.

Mamiko fortæller: “I Japan er det ikke almindeligt at tage til udlandet, når man er ung. Men siden jeg var lille, har det været min drøm at komme ud opleve andre lande og andre kulturer. Sammen med min mor gik jeg i gang med at undersøge mulighederne for at komme til udlandet som udvekslingsstudent. Jeg ville gerne til Danmark, fordi jeg er interesseret i historie. Og Danmark har en lang og spændende historie. Det gjorde også en forskel, at jeg fik muligheden for at lære et andet sprog end engelsk”.

“Min mor fandt ud af at Rotary havde et stort og velfungerende udvekslingsprogram. Der er ikke nogen i min familie, der er medlem af Rotary, men alligevel var det ikke noget problem at blive godkendt til at være udvekslingstudent. Og nu er jeg her,” fortæller Mamiko og fortsætter:

“Jeg tror det bedste ved at være udvekslingsstudent er, at jeg kan få venner fra hele verden. Mens jeg er her deltager jeg i forskellige arrangementer, lejre og ture som Rotary arrangerer. Her møder jeg andre unge fra hele verden der også er udvekslingsstuderende i Danmark. og vi bliver venner.”

Mamiko fortsætter: “Jeg er også glad for at jeg skal bo hos tre forskellige familier i det år, jeg er i Danmark. På den måde kommer jeg til at opleve forskellige familietraditioner, boligformer, fritidsaktiviteter og så videre.”

 

Toiletsæderne er varme i Japan

“Det er tankevækkende at opleve, at opholdet her i Danmark også har fået mig til at se på mit hjemland med andre øjne. Nu har jeg lettere ved at være stolt over at være japaner. Jeg tror, jeg har lært at sætte mere pris på alt det, jeg er vant til derhjemme. I Japan går togene og busserne altid til tiden og i Japan er toiletsæderne opvarmede og ikke så kolde som her.”fortæller Mamiko.

“Skolesystemet i Danmark er også temmelig anderledes fra det, jeg kender hjemmefra. Mine danske klassekammerater har et helt andet forhold til undervisningen end jeg er vant til. De er mere aktive i timerne. De spørger, diskuterer og involverer sig i modsætning til mine japanske klassekammerater” siger Mamiko og fortsætter:

“Nu, hvor min drøm om at blive udvekslingsstuderende, er gået i opfyldelse, har jeg fået en ny drøm. Nu drømmer jeg om at komme til at arbejde i en international virksomhed. Og den drøm bliver lettere at føre ud i livet, nu hvor jeg har taget det første skridt.”

 

Mamikos favoritter

 • Person: Min mor
 • Sted: Mit værelse
 • Tøj: Bukser
 • Dyr: Hund
 • Mad: Frikadeller
 • Drik: Fanta grape
 • Sport: Tennis
 • Musik: Sandaime J Soul Brothers
 • Film: Mission impossible
 • TV: X Faktor
 • Mobil: iPhone
 • App: Youtube
 • Social media: Instagram

 

Er du omkring 16 år, kan du også studere i udlandet

Er du omkring 16 år og klar til en gymnasial uddannelse, så har du mulighed for at blive Rotary udvekslingsstudent i et andet land i et år. Det giver dig oplevelser for livet og lærer dig en masse om et andet land, de mennesker, der bor dér, deres sprog og kultur. Du går i skole på high school niveau og bor hos flere forskellige værtsfamilier, som alle bor i samme by eller i nærheden af den skole, du går på. Du bliver knyttet til en Rotary klub, som interesserer sig for dig og bakker dig op, og som du kan få hjælp og rådgivning hos. På den måde får du mange nye familiemedlemmer og venner. Gennem hverdagen i det “fremmede”kommer du til at opleve en anden kultur helt tæt på!Læs mere på rotary-yep.dk eller kontakt Amager Rotary Klub på mail: pr@rotary-amager.dk

Flere nyheder om Skole og uddannelse

Andre nyheder fra amagerlokalavis.dk