GLiMT sætter luftakrobatik på skoleskemaet

Tårnby: Mere bevægelse og samarbejde med lokale kulturinstitutioner er nøgleord i den nye folkeskolereform.

Screenshot 2016-03-11 at 06.44.25

Nu hjælper det Tårnbybaserede teaterkompagni GLiMT udviklingen på vej via ScenEx –et teatermøde mellem unge og GLiMT ́s fysiske udtryk.

Teaterduoen GLiMT, der består af de akrobatiske performere Camila Sarrazin og Lars Lindegaard Gregersen, sætter fra uge 8-14 fokus på at lære Tårnbys 7.-9. klasses elever færdigheder i luftakrobatik, dans, improvisation, musikskabelse og fysisk teater igennem et længere forløb der munder ud i skabelsen af en forestilling.

Det sker i samarbejde med Pædagogisk UdviklingsCenter, Kulturzonen, Pilegårdsskolen, Klub Tårnby og Tårnby Ungdomsskole.

”Det handler om at lade de unge mærke på egen krop, hvordan man kan udtrykke og formidle en stemning eller et tema uden ord. Igennem luftakrobatik oplever de at kunne stole på deres egen krop og overvinde højdeskræk. Partnerakrobatik lærer dem, hvordan man kan samarbejde uden den store brug af ord,” forklarer Lars Lindegaard Gregersen.

Undervejs i projektet ScenEx, står GLiMTs komponist og improvisationsmusiker Johan Segerberg for et forløb med elever, der er interesserede i at lave musik. Processen er målet Elever, der ønsker at fortsætte med luftakrobatik og fysisk teater, arbejder efter de indledende forløb videre med kunstneriske skabelsesprocesser i fire hold på Tårnbys Ungdomsskole.

Til slut mødes de to grene i en fælles forestilling, hvor livemusik og fysisk teater smelter sammen. ”Målet er ikke det færdige produkt, men processen på vejen dertil, og den bliver tit bedst, når der er noget konkret at arbejde hen imod. Det vigtigste er, at de unge får pirret deres nysgerrighed og får nogle positive oplevelser af, hvad de faktisk er i stand til, og derigennem en øget selvtillid,” siger Camila Sarrazin.

Flere nyheder om Skole og uddannelse

Andre nyheder fra amagerlokalavis.dk