Fremad Amager snublende tæt på 1. division

Syv år efter at Fremad Amager lå i Københavnsserien kan arbejderklubben med de stolte traditioner på lørdag spille sig i 1. division.

fremad amager

Når Fremad Amager på lørdag løber på banen i Sundby Idrætspark til årets sidste hjemmekamp, er det med visheden om, at en sejr, eller faktisk bare et enkelt point, vil sende klubben op i 1. Division.

John Faxe Jensens tropper har ramt en solid stabilitet her i slutningen af sæsonen, og har nu ikke tabt i otte kampe i træk. Lørdag malede Fremad Amager-maskinen hen over Middelfart, som på hjemmebane godt nok klarede sig igennem med et ”hæderligt nederlag” på 1-0, men Fremad Amager skabte et væld af chancer kampen igennem og tog de nødvendige tre points.

Flere hundrede medrejsende Fremad-fans holdt vejret i slutminutterne, og så snart der var fløjtet af flyttedes opmærksomheden ned på deres mobiltelefoner; i Gladsaxe kunne AB med en scoring mod Frem have sendt Fremad Amager direkte op i 1. Division. Men det skete ikke, og derfor mangler det allersidste point for at klubben igen kan tage turen op i næstbedste række.

 

John Faxe: Rigtig godt tilfreds

En afslappet John Faxe spadserede ud af Middelfart Stadion uden tanke på opgøret i Gladsaxe, og tog det ikke så tungt da han fik at vide, at Frem havde vundet det opgør. ”Vi holder fokus på vores egen kamp. Jeg er rigtig godt tilfreds med mit hold i dag, hvor vi i stegende hede dominerer kampen totalt. For mig lignede vi et hold, der ville have de tre points for enhver pris. Selvfølgelig kunne jeg have ønsket mig mere skarphed i feltet, men vi producerede chancer på samlebånd,” sagde John Faxe Jensen på vej ud af banen.

Kampen i Middelfart kunne faktisk have været punkteret allerede efter tre minutter, da Olcay Senoglu formåede at brænde årets største chance. Helt alene foran mål, og med målmanden langt uden for rækkevidde, formåede han at sparke så svagt, at bolden blev reddet på stregen. Derfor var det også en kisteglad Senoglu, der kunne juble over at det i det 72. minut netop blev ham, som satte hovedet på et godt indlæg og lagde bolden i kassen til den vigtige scoring. Nu håber Fremad Amager at kunne gøre arbejdet helt færdigt på lørdag mod Hvidovre, hvor der under alle omstændigheder er planlagt afslutningsfest for klubbens fans efter kampen.

”Det kan blive en fantastisk lørdag. Sidst mod Brønshøj skabte de godt 2.000 tilskuere en fantastisk kulisse, og vi drømmer da om, at det kan blive endnu vildere på lørdag. Vi håber, at folk på Amager vil komme og give os det sidste, vigtige skub op i 1. division,” sagde cheftræner John Faxe Jensen.

 

Flere nyheder om Sport

Andre nyheder fra amagerlokalavis.dk