Københavns havnebade fremhæves af EU – det er skønt, siger overborgmesteren

I EU’s årlige badevandsrapport fremgår Københavns havnebade som det gode eksempel på rent badevand.

havnebade københavn

Københavns havnebade er mere populære end nogensinde og har i mange år været et hit blandt københavnerne og byens gæster. Og nu er der ekstra god grund til at være stolte over, at man kan bade i havnen i København.

I den årlige badevandsrapport fra EU fremhæves badevandet i Københavns havnebade som eksemplarisk.

”Det er skønt, at EU’s miljøagentur fremhæver det som noget helt unikt, at man kan bade direkte i Københavns havn – og at det faktisk er et resultat af de visionære politiske beslutninger, som mine forgængere herinde på rådhuset har taget, og som vi i dag bygger videre på. I år udvider vi antallet af badezoner, så der bliver der endnu flere muligheder for at bade direkte i havnen. På den vis bliver politiske beslutninger på miljøområdet til konkret glæde for københavnere og turister”, siger Københavns overborgmester, Frank Jensen (S).

Badesæson med flere bademuligheder
Når badesæsonen sættes i gang 1. juni vil københavnerne have flere bademuligheder end nogensinde. Her åbner nemlig 2 af i alt 4 nye planlagte badezoner, nemlig de nye badezoner på Halfdangade på Islands Brygge og Halvandet på Refshaleøen.

Næste år åbner de to andre planlagte badezoner ved Islands Brygge Syd ud for A-huset og for enden af Kvæsthusmolen. Som noget nyt kan man fra 1. juni desuden hoppe i havnebadene hele døgnet.

Flere nyheder om Sundhed

Andre nyheder fra amagerlokalavis.dk