Flere er blevet utrygge i Amager Øst

Københavns Tryghedsundersøgelse viser, at Amager fortsat er blandt Københavns tryggeste bydele., men flere er faktisk blevet utrygge i Amager Øst.

kriminalitet amager

Københavns Tryghedsundersøgelse 2016 viser, at langt de fleste københavnere føler sig trygge, når de færdes i deres nabolag. Igen i år melder færre københavnere om utryghed, og færre københavnere udsættes for kriminalitet.

Kun 6 % af københavnerne fortæller, at de er utrygge i deres nabolag. Amager Vest bevarer det høje tryghedsniveau fra sidste år, mens Amager Øst er steget en anelse fra 3 % i 2015 til 4 % i 2016.

Det skyldes, at Amager Øst i 2015 har oplevet uro blandt grupper af unge, og Københavns Kommunes ungdomsklubber og gadeplansmedarbejdere har haft ekstra opmærksomhed på de unge, ligesom der den seneste tid har været ekstra fokus på Islands Brygge, hvor havneparken tiltrækker tusindvis af unge.

”Vi har arbejdet målrettet med at øge trygheden, og det ser vi generelt gode resultater af. Den seneste tid har vi set en del uro på Islands Brygge, som politi og SSP arbejder tæt sammen om at lægge låg på. Alle københavnere skal føle sig trygge, og derfor skal der fortsat sættes ind, hvor der er udfordringer”, siger overborgmester Frank Jensen.

 

Amager er er stadig meget trygt område
Amager er dog fortsat en af Københavns tryggeste bydele. Trygheden har generelt været støt stigende i København siden 2009, hvor Københavns Kommune målte københavnernes tryghed første gang og hvor 11 % meldte, at de følte sig utrygge i deres nabolag.

Og selvom årets undersøgelse viser, at nogle københavnere er blevet påvirket af terrorhændelsen i slutningen af sidste år i København, fortsætter den positive udvikling. Kun ca. 6,3 % af de adspurgte københavnere giver udtryk for, at terrorhændelsen i København har påvirket deres færden.

”Tryghed er grundlaget for at leve et godt og frit liv. Men det er ikke noget, vi kan tage for givet. Derfor er jeg glad for at se, at københavnerne generelt ikke lader sig kue af de tragiske hændelser, vi har været vidne til”, siger overborgmester Frank Jensen (S).

Flere nyheder om Politik

Andre nyheder fra amagerlokalavis.dk