Gode råd: Sådan beskytter du dit hjem i sommerferien

Inden du rejser på sommerferie, er det en god ide at tyverisikre din bolig for at mindske risikoen for ubudne gæster, mens du er væk. Se gode råd her.

gode råd mod indbrud

I 2015 blev der begået ca. 33.000 indbrud i de danske hjem, og særligt sommermånederne er travle for indbrudstyvene. Sommerferie betyder lange dasedage på stranden eller rejser til sydens sol i en længere periode.

Det giver arbejdsro og gode betingelser for tyve – i juli måned er der således op til 20% flere indbrud end i de øvrige sommermåneder. Det har fået Estate til at komme med en række gode råde til, hvordan du sikrer dit hjem mod indbrud for at forebygge risikoen for at få ubudne gæster.

 

Tyven må ikke blive fristet
Når du rejser på ferie, skal du helst ikke friste tyven direkte ved at lade værdigenstande ligge fremme – gem derfor tablets, computere og andre ting af værdi væk, hvis det er muligt. Inden du rejser hjemmefra, er det selvsagt også vigtigt, at alle døre og vinduer til din bolig og dine tilbygninger er lukket til og låst. Derfor kan det være en god ide at gå alle rum igennem og dobbelttjekke, at tyven ikke kan komme ind uden besvær.

 

Du må gerne rode lidt
Selvom du rejser væk er det en god ide, at ubudne gæster får indtryk af, at du stadig er hjemme. Det mindsker nemlig risikoen for, at tyvene vælger netop dit hus. Få derfor dit hjem til at se beboet ud, mens du er på ferie. Der skal ikke særlig meget til før dit hjem ser beboet ud – lad en lampe stå tændt, lad vasketøjet stå eller lad noget af børnenes legetøj ligge og rode i haven.

 

Få hjælp af naboen
Det kan også være en god ide at involvere dine naboer, når du forlader hjemmet. Lav for eksempel en aftale om, at de parkerer bilen i jeres indkørsel, tømmer postkassen og bruger jeres skraldespand.

Flere nyheder om Fritid

Andre nyheder fra amagerlokalavis.dk