Kom til Kvartersdag  2016 hvor du kan lære dit kvarter bedre at kende

Skotlands Plads og Blå Bane ved Sæterdalsparken danner sammen med Gadelauget i Sverrigsgade/Hallandsgade/Norgesgade rammerne for årets kvartersdag i morgen den 20. august.

kvartersdag

kvartersdag

Sundholmskvarterets Netværk og selve kvartersdagen er en udløbere af Sundholmskvarterets Områdeløft, som afsluttede områdeløftet med en kvartersfest i 2013. Frivillige fra de forskellige netværk har siden da fortsat denne årlige tradition og fra februar arbejdet med planlægningen af årets kvartersdag sammen med Amagerbro Helhedsplan – det sker den 20. august, altså i morgen!

Formålet med Kvartersdagen er både at bringe kvarterets beboere sammen, så de lærer hinanden at kende, og aktivere lokale kræfter og på den måde koble beboere sammen med muligheder i lokalområdet.

Tilmeldingen til 5-mandshold for 9-15 årige børn og unge er kl. 11.00. Fodboldturneringen på Blå Bane starter kl. 12, afbrudt af en kort spisepause, hvorefter turneringen spilles færdig med præmier til vinderne.

Fra kl. 11.00-16.00 inviterer Skotlands Plads til forskellige aktiviteter. Dog starter loppemarkederne kl. 10.00 og du kan enten få din egen loppebod eller besøge de andre loppeboder.

Du kan møde forskellige lokale foreninger, som både vil fortælle hvad de kan tilbyde og giver små smagsprøver på det. Farmorhuset byder de små indenfor, og forældrene er også velkomne til en kop kaffe, imens børnene hygger med farmor.

I løbet af dagen vil blandt andre den Amar’kanske ”Olaf Sørensens Jazztrio” og unge lokale talenter som Julie Rafn og Dina Dinesen optræde på pladsen.

Der vil være flere forskellige dansegrupper, som vil vise, hvad man kan lære hos dem, bl.a. foreningen med den brasilianske kampsport ”Capoeira Senzala Amager” for både børn og voksne, og du kan også forsøge dig som skater med Stranges Skateboardskole.

Der vil være ansigtsmaling for børnene, som også har mulighed for at låne bat og bolde til bordtennis og bordfodbold på pladsen. Derudover har Sundholmskvarterets Netværk en tombola med fine præmier sponsoreret af nogle af kvarterets lokale forretninger.

Der vil også være noget til de sultne og tørstige. Øens Spisested fra Prismen i Holmbladsgade sørger for salg af mad, grill, kaffe og kage på pladsen, og i Cafe Julius, som er en frivillighedscafe under Købnerkirken, vil der være mulighed for at købe is og drikkevarer. Derudover vil Shanaz med andre pakistanske veninder bage pakistanske madpandekager på pladsen.

Gadelauget holder længst ud med gadefest fra kl. 10.00-16.00 med loppemarked, musik og gøgl, og fra kl. 12.00 – 16.00 er der børnegade med lege, mv. Fra kl. 18.00 er grillerne varme, og det eneste du skal gøre er at medbringe dit eget kød og tilbehør, mv. Så spises og festes der resten af aftenen til kl. 21.00.

Vil du have din egen loppebod, skal du kontakte enten Jesper (49111655) på Skotlandsplads eller Kim J. (gadelaug@gmail.com) i Gadelauget.

En stadeplads koster begge steder 50 kr. og husk at loppemarked starter kl. 10.00 og du har mulighed for at komme fra kl. 9.00 og stille op.

 

 

Flere nyheder om Arrangementer

Andre nyheder fra amagerlokalavis.dk