Danmarks Nationale Biobank åbner dørene for første gang

Danmarks Nationale Biobank inviterer for første gang nogensinde befolkningen indenfor til Forskningens Døgn

Billede til Forskningens Døgn web

For første gang nogensinde åbner Danmarks Nationale Biobank dørene for befolkningen. Det sker i forbindelse med Forskningens Døgn 2017, hvor biobanken, der er en af verdens største og mest avancerede, åbner over tre dage, hhv. den 25, 26, og 27 april. Alle dage kl. 19-21.
Danmarks Nationale Biobank ligger på Statens Serum Institut på Artillerivej. Biobanken bruges bl.a. til forskning i sygdommes årsager, deres forebyggelse og behandling. Forskere fra ind- og udland kan få adgang til mere end 16 millioner biologiske prøver, og de kan f.eks. koble biologisk prøvemateriale fra et individ sammen med store mængder data fra danske nationale registre.

Flere nyheder om Arrangementer

Andre nyheder fra amagerlokalavis.dk