Påskefrokost for Københavns socialt udsatte

Netto, Kirkens Korshær, fødevareBanken og kokken Søren Gericke er gået sammen om at arrangere en påskefrokost baseret på overskudsmad fra Netto, som ellers ville være gået til spilde pga. påskens mange lukkedage

Netto påskefrokost

Skærtorsdag den 13. april fylder Netto en lastbil med friske overskudsvarer fra sine butikker i Storkøbenhavn. Varerne vil blive fragtet til Kirkens Korshærs lokaler på Christianshavn. Her vil Søren Gericke lave en påskefrokost baseret på varerne fra Netto. Overskudsmaden består af friske råvarer, som enten vil overskride sidste salgsdato i påsken pga. påskens mange lukkedage eller som er blevet lettere beskadiget under transporten.

I alt vil der blive afholdt påskefrokoster for socialt udsatte i ni byer i Danmark. Tilsammen bliver det Danmarks største påskefrokost, hvor næsten 500 fattige børnefamilier, ensomme og hjemløse forventes at deltage.

“Mine ansatte og jeg er utrolig glade for, at vi kan støtte Kirkens Korshær på Christianshavn med vores overskudsmad. Specielt når vi hos Netto har et motto, der hedder, at mad skal spises. Varerne er helt friske, nogle er kommet til butikken i går eller dag, så det vil være trist, hvis de bare endte på et forbrændingsanlæg. Vi er glade for, at vi kan hjælpe i vores nærmiljø,” siger butikschef hos Netto, Stine Serup.

Ensomme i højtiden

Madspild stiger i højtiderne bl.a. på grund af de mange lukkedage, som helligdagene fører med sig. En anden faktor er det øgede forbrug i forbindelse med de mange frokoster og familiesammenkomster. Men ikke alle er inviteret til store familiefrokoster. Mange socialt udsatte føler sig ensomme i højtider som påske og jul. Her bliver de mindet om længslen efter den nærmeste familie og venner, som mange ikke længere har kontakt til.

“Påsken er, både for mange menneskers familieliv og i kirken, indbegrebet af fællesskabet omkring måltidet. Det er her, det inkluderende fællesskab bliver indstiftet over et stykke simpelt brød og et glas vin. Realiteten er også, at højtiderne, hvor mange andre samles til spisning med familie og venner, er hårde for de ensomme, hjemløse mennesker og fattige børnefamilier, der mangler et netværk. Derfor er vi glade for, at Netto bakker op om at støtte de svageste i samfundet”, siger Helle Christiansen, chef for Kirkens Korshær.

Kirkens Korshær afholder påskefrokost langfredag den 14. april på Christianshavn i Fedtekælderen, Overgaden Oven Vandet 6A, 1415 Kbh. K. i tidsrummet 11-13.

Andre nyheder fra amagerlokalavis.dk