Elever fra Amager skal spille basketball i NBA

75 Amager-skolebørn fra 4.og 5 klasse er med i ny landsdækkende Basket-turnering, som slutter med finalestævne i Odense 9. juni

Basketball

75 amagerkanere og bryggebørn på 11 og 12 år bliver del af verdens bedste basketball-liga, når 30 danske folkeskoler og fritidsklubber skal dyste mod hinanden som hver sit officielle NBA-hold i skoleturneringen ”Jr. NBA League” i Danmark i løbet af de næste måneder.

Det er BørneBasketFonden, som er udnævnt til officiel samarbejdspartner med NBA, der afholder den landsdækkende turnering. Første kamp blev spillet i slutningen af april.

Turneringen findes i forvejen i mere end 25 lande verden over. I Danmark deltager 30 danske folkeskoler fra hhv. Århus, Odense og København med hver 15 spillere fra 4. og 5. klasse. Fra Amager deltager Fritidscenter 4-syd med holdet ”Miami Heat”, Fritidscenter Midt med holdet ”Washington Wizards”, Islands Brygge med holdet ”Atlanta Hawks Basketball Club”, Skolen på Amagerbro (Lybækgade) med holdet ”Orlando Magic” samt Skolen på Amagerbro (Polensgade) med holdet ”Charlotte Hornets”.

NBA-spiller deltager ved finalen

Der skal spilles otte kampe fordelt over tre stævner, og skolerne har selv udvalgt spillerne til holdene, som efter lodtrækning har fået tildelt et ægte NBA-holdnavn og dertilhørende originale NBA-spilleruniformer til alle spillere. De 16 bedst placerede hold kvalificerer sig til finalestævnet, som spilles i Odense den 9. juni 2017.

FOTO: Skolerne stiller op med hold á 15 spillere fra 4. og 5. klasse. Foto: Laila Dokkedal

Flere nyheder om Sport

Andre nyheder fra amagerlokalavis.dk