“Hyldestkoncerten til Bowie i Amagerbio var magisk”

Jesper Stein Larsen er forfatter og debuterede i 2012 med krimien Uro. Han har modtaget Dan Turèll Medaljen for sine krimier og i 2016 vandt Jesper Stein boghandlernes store pris De Gyldne laurbær.

Jesper Stein, journalist, forfatter

Min seneste lokale kulturoplevelse:

Hyldestkoncerten til Bowie i Amagerbio sidste år med blandt andre Baal, Claus Hempler, Dicte og Steen Jørgensen. Det var en magisk aften med nyfortolkninger, som aldrig mistede forbindelsen til Bowie. Aftenens store stjerne var for mig Kira, der sang Five Years og Rebel Rebel, så jeg henholdsvis græd og var i ekstase.

Min næste kulturoplevelse:

Jeg går for lidt ud på grund af børn og foredrag og bogturneer og alt for lidt til jazz, som jeg holder meget af. Men jeg skal se Dee Dee Bridgewater i Amager Bio. Hun var stor i 80erne og 90erne, som var de årtier hvor jeg var opsøgende i forhold til nye kunstnere og livemusik.

Mit lokale yndlingssted:

I øjeblikket er det burgerrestauranten Jagger og tapas/bøf/vinbaren Toto – begge på Amagerbrogade. Bosskok laver byens bedste sushi og jeg sidder nogle gange og skriver på Rust & Kaffen.

Det lytter jeg til lige nu:

2Pac, Leonard Cohen, Mazzy Star og Bisse.

Det læser jeg for tiden:

Jeg har lige læst Kamilla Hega Holsts ’Rud’, som er en vild blanding af domestic thriller i et sommerhus i Asserbo og en benhård fortælling om en skilt familie, som er styret af vold, terror, liderlighed, kontrol og grænseløshed. Det er en meget stærk roman.

Det ser jeg for tiden (i fjernsyn eller streaming-tjeneste):

Jeg har lige set Big Little Lies, som var båret af nogle eminente skuespillere. Ligesom Kamilla Hega Holsts roman er her en gennemført modbydelig voldelig mand – dem er der desværre stadig mange af – også i virkeligheden.

En kultur-anbefaling:

Naja Marie Aidts bog til og om sin søn Carl, der døde ved en ulykke. Med ’har døden taget noget fra dig så giv det tilbage’ er det lykkedes hende at skrive en bog om det mest ubærlige, og jeg kan kun råde alle, der tænker, at de ikke kan tåle at læse om det, til at gå ned og købe bogen. Den er barsk men den er båret af en stort mod og en stor kærlighed til livet.

Foto: Les Kaner

Flere nyheder om Underholdning og kultur

Andre nyheder fra amagerlokalavis.dk