Charlotte besteg Tour-bjerge til fordel for søster

Charlotte Rahbek fra Islands Brygge deltog i årets udgave af Cykelnerven, som bruges til at rejse penge til forskning i sygdommen sclerose

Charlotte Rahbek fra Islands Brygge deltog i Cykelnerven, fordi hendes søster har sclerose.

Charlotte Rahbek, som bor på Islands Brygge, var en af 250 ryttere, som for nylig deltog i Scleroseforeningens event Cykelnerven, hvor over fire dage cyklede gennem Alperne og krydsede en række kendte Tour de France-toppe som Col de Vars og Col D`Izoard. I alt kom rytterne over syv bjerge, som er kendt fra Touren, og dermed var de med til at indsamle i alt 4,3 millioner kroner til sclerose-forskningen.

”De 250 ryttere bestod af debutanter, der ikke før havde besteget et bjerg, mennesker med sclerose, der ville udfordre sig selv og deres sygdom og eliteryttere – heriblandt Cykelnervens ambassadør Eskild Ebbesen og den øvrige oprindelige Guldfirer,” skriver Scleroseforeningen i en pressemeddelelse.

Charlotte Rahbek deltog i Cykelnerven, fordi hendes søster har sclerose.

”Det, at jeg cykler for hende gør, at vi har noget andet og positivt at tale om, når samtalen drejer sig over på sclerose. Jeg har også lært meget nyt af at være en del af Cykelnerven. Jeg har lært en masse nye mennesker at kende – også folk med sclerose og pårørende til mennesker med sclerose, hvilket jeg kan mærke er godt for mig,” siger hun.

Flere nyheder om Sundhed

Andre nyheder fra amagerlokalavis.dk