Minister fik ideer med hjem fra Tårnby

Innovationsminister Sophie Løhde er på rundtur til landets kommuner for at få input til afbureaukratisering i det offentlige. Forleden var hun i Tårnby

Minister fik ideer med hjem fra Tårnby 2

”Det er en moppedreng af en mappe med ideer, jeg har fået med hjem fra Tårnby”.

Sådan lød det fra innovationsminister Sophie Løhde, da hun torsdag den 26. oktober takkede farvel efter at have gæstet Tårnby Kommune i forbindelse med en rundtur til alle landets kommuner, hvor hun indsamler ideer til effektivisering og afbureaukratisering i den offentlige sektor.

Sofie Løhde besøgte Sundhedshuset og Familiehuset, og efter rundvisninger og oplæg om kommunens indsats overfor bl.a. KOL-patienter og genoptræning af kræftpatienter, fik hun overrakt en ’afbureaukratiseringsmappe’ af forvaltningschef Kim Madsen fra Arbejdsmarkeds- og Sundhedsforvaltningen og forvaltningschef fra Børne- og Kulturforvaltningen Susanne Hammer-Jakobsen. Mappen indeholder konkrete bud fra forvaltningerne på, hvordan kommunens indsatser og arbejde kan forenkles og forbedres, bl.a. i forhold til nuværende centrale krav fra Christiansborg.

”Jeg oplevede, at ministeren lyttede til og interesserede sig for vores lokale forhold og udfordringer. Der er hele tiden brug for, at vi som kommune er dialog med lovgiverne og regeringen, som jo udstikker mange af rammerne for, hvordan vi skal agere i forhold til vores borgere. Der er generelt et fokus på effektiviseringer og modernisering af den offentlige sektor – det gælder også i kommunerne. Det er ikke ligetil altid, men det er noget vi bliver nødt til at have fokus på fremadrettet,” siger viceborgmester Allan Andersen.

Sophie Løhde selv er godt tilfreds med udbyttet af besøget i Tårnby:

”Jeg er rigtig glad for at kommunen så aktivt har grebet den bold, regeringen har givet op i forhold til at afbureaukratisere den offentlige sektor. Afbureaukratisering er et tema, som uden tvivl får en vigtig plads i den kommende sammenhængsreform med det formål at skabe mere tid til arbejdet med patienterne og børnene”, siger hun. /trol

Sofie Løhde fik en rundvisning i Sundhedshuset og Familiehuset.

Sofie Løhde fik en rundvisning i Sundhedshuset og Familiehuset.

 

Flere nyheder om Politik

Andre nyheder fra amagerlokalavis.dk