Ny bladchef på Lokalavisen Amager

Jens Orby afløser Annette Niebuhr som daglig chef for lokalavisen. Han kommer til Amager med mange års erfaring med lokalaviser på bl.a. Frederiksberg og Vesterbro

Jens Orby

Det er en mand med mange års solid erfaring med lokalaviser, der 1. november satte sig i stolen som ny bladchef for Lokalavisen Amager. Jens Orby, 52 år, har arbejdet i lokalavisbranchen i det meste af sin karriere, og han kommer til Amager efter 12 travle år, hvor han var med til at starte en selvstændig lokalavis på Frederiksberg, som i foråret blev solgt til North Media / Søndagsavisen. På det tidspunkt var avisgruppen vokset til fem lokalaviser, henholdsvis en avis for Frederiksberg, Valby, Vanløse, Vesterbro og Østerbro.

Jens Orby afløser Annette Niebuhr, der fortsat vil være tilknyttet avisen som konsulent. Og han glæder sig. For det er sjovt at lave lokalavis, siger Jens.

”Et lokalsamfund består af mange forskellige typer mennesker og virksomheder. Den mangfoldighed kan jeg enormt godt lide. Og så er den gratis lokalavis en god, dansk tradition. Hvis man interesserer sig for sit lokalområde, så er man nødt til at følge med i lokalavisen. Det forpligter, og det kan jeg godt lide,” siger han.

Spændende område
Jens Orby har ikke lavet avis på Amager før, men han glæder sig til at lære øen at kende:

”Amager er et stort og interessant område at lave avis i. Der er mange forskellige områder og miljøer, og det giver mange muligheder for avisen,” siger Jens.

Privat bor Jens Orby på Frederiksberg og er far til tre sønner i alderen 12, 15 og 18 år. Fritiden bruges i håndboldhaller, hvor den tidligere ligaspiller i dag er træner for Vanløses 1. hold, der spiller i kvalrækken. Tidligere har Jens bl.a. været træner for FIFs 1. hold og han kommer stadig en del i Frederiksbergklubben, da en af sønnerne er en talentfuld FIF-spiller.

Andre nyheder fra amagerlokalavis.dk