Jura var igen i 2017 blandt de mest populære uddannelser i Danmark. 2296 unge studerende søgte ind på jurastudiet på Københavns Universitet, hvilket gør det til den fjerde mest søgte uddannelse i landet.

Efter sommerferien starter 777 unge et spændende nyt kapitel i deres liv, når de træder ind på det juridiske fakultet på Københavns Universitet, som ligger på Islands Brygge. Uddannelse kom i spotlyset i forbindelse med alvorlig kritik af studiet tilbage i 2015. Her kritiserede de jurastuderende på Amager bacheloruddannelsen, på grund af mangel på vejledning og administrativ understøttelse.

Medicin er det mest populære studie anno 2018

Til trods for kritikken er jurastudiet stadigvæk blandt de mest populære studier i Danmark og i år blev uddannelseslinjen kun overgået af medicin på henholdsvis Københavns Universitet, Syddansk Universitet og Aarhus Universitet. Ud af 90.000 håbefulde danskere havde 2827 søgt ind på medicin-studiet i Aarhus, hvor 496 endte med at blive optaget.

Det er meget sandsynligt at mange studerende vælger at søge ind på medicin og jura, da det er to uddannelser, hvor den gennemsnitlige befolkning tjener flest penge. Dette er i hvert fald tilfældet i England hvor folk tjener mest i gennemsnittet de første fem år efter at de er blevet færdige med medicin, tandlægestudiet, økonomi, dyrelæge, ingeniør og teknologi, arkitektur, computer videnskab, sprog eller jura.

Den nye Karen Blixen Plads på Amager

I København skal de 777 jurastuderende studere på Søndre Campus, som ligger på Ørestaden. Ud over at huse Det Juridiske Fakultet, så studerer folk også på Det Humanistiske Fakultet, Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet og Det Teologiske Fakultet på Søndre Campus.

Der er tale om en campus, som kunne åbne op for sine 130.000 kvadratmeter i 2017, men projektet er langt fra slut. Siden efteråret 2017 er der blevet bygget på et torv, som senere skal døbes Karen Blixens Plads.

Her bliver der betonstøbt tre store cykelbakker, som har en udvendig diameter på 36 meter og en indvendig diameter på 29 m. Udvendigt skal bakkelandskabet tæmme den hårde Ørestadsvind og indvendigt skal bakkerne give plads til omkring 1500 cykler. Derudover vil der være yderligere 600 cykelpladser rundt omkring universitetsområdet.

Der er tale om et kæmpe projekt med et budget på omkring 80 millioner kroner, hvoraf A.P. Møller Fonden har medfinansieret projektet med 65 millioner kroner. Når pladsen står færdig i slutningen af 2018 vil det være en af de største pladser i den danske hovedstad, som bliver mødepunktet for universitets 2000 medarbejdere, 16.000 studerende samt borgerne, der ønsker at nyde området.