Der har længe været snak om der ville komme et Formel 1 løb i den danske hovedstad. Sidste år viste den foreslåede rute at et eventuelt dansk Formel 1 løb ville køre til Amager hen over Langebro videre ned langs Stadsgraven, gennem Christianshavn og tilbage over Knippelsbro. Der er dog mange, der har været imod dette. Blandt andet udtalte formanden for lokaludvalget i Christianshavn at et eventuelt Formel 1-løb i København kun ville medføre møg, røg og støj.

Selv om at det virker til at projektet har det svært, så informerede Københavns overborgmester Frank Jensen (S) i marts om at der var et flertal i at føre dialogen om et Formel 1-løb i København videre med den danske regering.

Nu er det regeringen, der gør livet besværgeligt, for dem der ønsker at Formel 1 lander i København i den nære fremtid. Regeringen ønsker at Københavns Kommune også lægger penge i arrangementet, men region hovedstaden er ikke enige. Til gengæld er de rigtig glade for, at der skal spilles EM-kampe i Parken denne sommer, og lige her kan du se odds EM-topscorer.

Kevin Magnussen vil have Formel 1 til Amager

En af dem, der støtter op om projektet er Formel 1-chefen Chase Carey, der besøgte København i januar 2018. Her udtalte Carey at han var spændt over muligheden for et potentielt løb i København og at han så den danske hovedstad, som en by, der kunne være en god platform for Formel 1.

Carey kom til F1-roret i januar 2017, da Liberty Media Corporation overtog Formel 1. Det betød at Bernie Ecclestone måtte forlade en post, som han havde haft i flere årtier. Carey ønsker at få forbedret end hel del ting i Formel 1 og sammen med resten af organisationen fokuserer han først og fremmest på at skabe en bedre forretningsmodel og at fremme holdenes konkurrenceevner.

Det skal blandt andet ske ved at skabe mere drama og spænding ved at have god sport på racerbanen. Alle Formel 1-løb som fx et eventuelt løb i København skal være store spektakler med fejringer hele ugen, som skal fange hele verdens opmærksomhed.

En anden fortaler for et dansk Formel 1-løb er racerkøreren Kevin Magnussen, som også taler om at få fat i sport entusiasternes opmærksomhed. Magnussen mener at et københavnsk Formel 1-løb kan danne rammerne for et af de mest spektakulære løb i hele sæsonen. At ruten løber centralt gennem den smukke danske hovedstad vil skabe mere opmærksomhed for byen og det kan være med til at, der er flere personer fra andre lande, der får øjnene op for København og Amager.

Miami vil også med i Formel 1-kalenderen

Planerne er at der skal afholdes et Formel 1-løb i København i 2020. En anden storby, som kan blive tilføjet til kalenderen samme år er Miami i den amerikanske stat Florida. Det var egentligt meningen at et Miami grand prix kunne finde sted allerede i 2019, men forhandlingerne har taget for lang tid til at det er muligt at tilføje det til næste års kalender. Derfor ligger det nu i planerne at der vil være et Formel 1 Miami grand prix for første gang i 2020.